Stoppen met roken

balk_roken

Indicaties

Ontspannend, gezellig, rustgevend. Zo ervaren veel rokers hun ongezonde gewoonte. Maar en blik op de lange lijst van gezondheidsrisico’s maakt het overduidelijk: met roken stop je beter meteen. Rook jij ook, dan weet je dat stoppen makkelijker gezegd is dan gedaan. Als je stopt, ga je de invloed die nicotine op je lichaam heeft, meteen missen. Daarvoor zijn de nicotinereceptoren in je hersenen verantwoordelijk. Iedereen heeft ze, maar bij rokers zijn ze veel sterker ontwikkeld. Krijgen die receptoren nicotine toegediend, dan stijgt het endorfinegehalte in je lichaam. En endorfine geeft je een goed gevoel. Krijgen de receptoren de dagelijkse dosis nicotine niet meer, dan daalt het endorfinegehalte. Je voelt je daardoor heel wat minder goed. Nicotinepleisters, -kauwgom en -tabletjes kunnen de nicotinetoevoer die je anders uit sigaretten zou halen, vervangen. Je rookt dan niet meer, maar je blijft schadelijke nicotine opnemen. Na verloop van tijd moeten ook deze middeltjes dus afgebouwd worden, en dat is erg moeilijk.

Softlaser is een nieuwe baanbrekende therapie die je helpt om in één keer komaf te maken met roken.

Behandeling

Softlaser werkt op twee vlakken. Enerzijds worden de nicotinereceptoren verzadigd, zodat je niet meer zal hunkeren naar een sigaret. Tegelijkertijd stimuleert de behandeling de aanmaak van endorfine. Je voelt je dus beter en hebt geen last van de gekende ontwenningsverschijnselen, zoals gewichtstoename, prikkelbaarheid en stress.

Daarna worden met een intense laserstraal een aantal acupunctuurpunten belicht. Door de invloed van de laserstraal op die punten komt een reinigingsproces op gang. Je hebt geen zin meer in te roken, en de bijverschijnselen blijven weg.

Een behandeling duurt 45 minuten en is volkomen pijnloos.

Resultaat

De positieve gevolgen zijn benkend:

– Je kan 35% meer lucht opnemen en ademt veel vrijer.

– Je conditie verbetert, je wordt dus fitter.

– Je loopt minder kans op hart- en vaatziekten.

– Je huid wordt frisser en egaler, je krijgt minder snel rimpels.

– Je smaak- en geurzin zullen zich herstellen, zodat je meer proeft en alles kan ruiken.

– De rokersgeur en de verkleuring van je vingers verdwijnen.

Voor een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen klikt u hier.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.