Couperose en pigmentatie

balk_couperose

Indicaties

Dat onze huid bruint als we zonnen, hebben we te danken aan de stof melanine. Het is een pigment, een natuurlijke kleurstoff, die wordt gevormd door onze huidcellen. De zon stimuleert de aanmaak van melanine.

Dat overdaad schaadt, is intussen algemeen bekend. Onbeschermd zonnen verstoort de pigmentwerking van de huid. Daardoor kunnen pigmentvlekken ontstaan: bruine of rode vlekken die niet meer verdwijnen.

Niet alleen intensief zonnen, ook natuurlijke veroudering speelt een rol in het ontstaan van pigmentvlekken. Zogenaamde ouderdomsvlekken zie je vooral op handen, gezicht en hals.

Met intens flitslicht kunnen pigmentvlekken snel en zonder pijn worden behandeld.

Behandeling

De laser werkt sellectief en kan snel en efficient couperose, oppervlakkige spatadertjes, bruine vlekken, ouderdomsvlekken, wratten, enz… verwijderen, op de minst pijnlijke manier, meestal in één tot drie behandelingen.

Deze behandeling geeft een verfrissend en verjongend effect en uw activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden.

Er is geen verdoving nodig en er wordt ook niet gewerkt met medicijnen, eventueel kan een pijnstillende zalf worden aangebracht die het licht prikkelend gevoel vermindert tijdens de behandeling. Door de warmteontwikkeling ziet men op de behandelde plaatsen een tijdelijke zwelling met lichte roodheid. Mogelijk kunnen er korstjes komen opde plaatsen die intensief behandeld zijn. Dit tijdelijk ongemak kan met camouflage make-up worden weggewerkt.

Resultaat

Één tot drie weken na de behandeling met intens flitslicht zullen de donker gekleurde vlekjes vervellen en vervagen. Je huid ziet er egaler uit.

Het resultaat is optimaal zichtbar na 6 tot 8 weken. Wanneer er grote oppervlakken moeten behandeld worden raad men aan deze op te delen in meerdere sessies.

Voorzorgmaatregelen na de behandeling:

Bij blootstelling aan de zon wordt er, gedurende enkele weken, op de behandelde plaatsen een zonnecrème met hoge beschermingsfaktor aangebracht.

Voor een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen klikt u hier.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.