Ontharing

balk_ontharing

Indicaties

Ontharen, een eindeloos corvee? Ongewenste haargroei is een vervelend probleem dat heel wat vrouwen treft, maar ook mannen. De oorzaak kan genetisch zijn of hormonaal. Daarnast kan overmatige haargroei ook te maken hebben met een ziekte of met de bijwerkingen van bepaalde medicijnen.

 De meeste mensen die er last van hebben, zoeken ehun heil bij wasbehandelingen, epileren, scheren of ontharingscrèmes. En die methodes hebben allemaal hun nadelen. Ze zijn omslachtig, oncomfortabel of zelfs pijnlijk, en de resultaten zijn van korte duur. Om voor langere tijd van de ongewenste haartjes verlost te zijn, kiezen sommigen voor een elektrolysebehandeling. Daarbij wordt een naald in het haarzakje gebracht, om er met een klein stroomstootje de haarwortel te vernietigen. De behandeling, die haartje per haartje wordt toegepast, is niet alleen pijnlijk maar ook erg tijdrovend. Bovendien moet ze heel vaak worden herhaald voor de haargroei echt wegblijft.

 Gelukkig kan het ook snel, comfortabel, en met blijvend resultaat. Bij een behandeling met flitslicht of laserlicht worden honderden haartjes in één keer behandeld, veilig en comfortabel. Daarom is de methode geschikt voor gevoelige zones zoals gezicht, bikinilijn en tepels en voor grote oppervlakken zoals oksels, armen, benen, rug en borstkas.

Behandeling (ziekenhuis erkent)

 Bij een behandeling met flitslicht of laserlicht wordt een korte, intense lichtflits op de huid gericht. De geconcentreerde lichtstraal bereikt telkens een gebied van ongeveer 1 tot 8 vierkante centimeter, afhankelijk van het gebruikte systeem.

 Omdat honderden haartjes tegelijkertijdworden behandeld zijn beide methodes veel sneller dan elektrolyse, waarbij de haartjes een voor een worden aangepakt. Je benen kunnen bijvoorbeeld in een kwartiertje tot een uur worden behandeld. De lichtflits warmt de kleurstoff in de haartjes (melanine) op tot in de haarwortel, die door de warmte vernietigd wordt. Hierdoor verkrijg je een blijvend resultaat.

 Tijdens de behandeling voel je een opeenvolging van kleine warmte prikjes. Het handstuk waarmee de stralen worden toegediend, zorgt tegelijkertijd voor afkoeling van de huid. Meestal is er geen lokale verdoving of pijnstillende medicatie nodig. Voor gevoelige zones wordt vooraf soms een verdovende gel aangebracht, voor meer comfort.

 Om tot een goed resultaat te komen, wordt de behandeling enkele keren heerhaald. Dat is nodig, omdat flitslicht- en laserbehandelingen afgestemd zijn op de drie fasen in de haargroei:

 – De actieve groeifase: het haartje is zichtbaar boven de huid en groeit.

– De overgangsfase: de groei stopt en aan het eind van deze fase valt het haartje uit.

– De rustfase: boven die huid is er nog niets te zien, maar onder de huid maakt een nieuw haartje zich klaar voor de volgende actieve groeifase.

Hoe lang elke fase duurt, is afhankelijk van de plaats waar het haartje zich bevindt. Voor hoofdhaar duurt de groeifase veel langer dan voor haartjes op onze armen.

 De behandeling vernietigt enkel de haarwortels van de actief groeiende haartjes. Omdat niet alle haartjes zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig. Voor de meeste zones volstaan 4 tot 6 behandelingen. Het precieze aantal hangt ook af van de haardikte en de behandelde zone.

Resultaat

 Na de behandeling kan je meteen weer aan de slag. Je huid kan er wat rood en lichtjes gezwollen uitzien, maar dat duurt meestal maar enkele uren.

 In de eerste week na de behandeling kan het lijken alsof de haartjes weer beginnen te groeien. Wat je ziet, zijn de behandelde haartjes die worden uitgetoten. Je mag deze haartjes wegscheren, maar wasbehandelingen en epileren zijn tussen de laserbehandelingen uit den boze. Bescherm je huid ook goed tegen het zonlicht.

Voor een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen klikt u hier.

 Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.