Huidverstrakkingen (RF)

balk_cellulitis

Indicaties

Een kwaal waar bijna niemand aan ontsnapt. Cellulitis behoort ongetwijfeld tot de meest besproken schoonheidsproblemen. Om correct te zijn moeten we het eigenlijk hebben over cellulite of sinaasappelhuid. Het woord cellulitis verwijst, zoals het achtervoegsel -itis laat vermoeden, naar een ziekte waarbij de huid ontstoken raakt. Dat is bij een sinaasappelhuid niet het geval, maar de meeste mensen vinden de bultjes en kuiltjes op bovenbenen, buik of armen wel erg storend. Heb jij er ook last van, dan ben je één van de velen: ongeveer 80% van alle volwassen vrouwen heeft een sinaasappelhuid, ook slanke en sportieve vrouwen. Bij mannen komt de aandoening minder voor.

Cellulite heeft vooral te maken met de structuur van het onderhuidse weefsel. De typische sinaasappelhuid is het gevolg van een opeenstapeling van vetcellen, die ingekapseld raken in het bindweefsel. Een verminderde afvoer van afvalstoffen en vocht dragen verder bij tot het probleem. Hormonale veranderingen kunnen een belangrijke rol spelen. En al beloven crèmes het probleem grondig aan te pakken, ze leiden meestal nauwelijks tot resultaat.

Hier stellen we je een behandeling voor die je huid veerkrachtiger en gladder maakt: Behandeling met radiofrequente stromen. Deze behandeling kan ook gecombineerd worden met andere behandelingen.

Behandeling

Deze behandeling is gebaseerd op radiofrequentietechnologie. Tijdens de behandeling dringen radiogolven de huid binnen. Die golven warmen de vetcellen die de typische bultjes en kuiltjes veroorzaken op, zonder nadelige gevolgen voor de omliggende weefsels. Door de opwarming geven de vetcellen een deel van hun inhoud vrij en worden ze kleiner. Tegelijkertijd wordt de stofwisseling gestimuleerd.

De behandeling is erg doelgericht. De radiogolven pakken alleen de te behandelen weefsels aan, zonder de bovenste huidlaag onnodig op te warmen. Tijdens de behandeling is er dus geen extra koeling van je huid nodig. Een RF behandeling voelt aan als een warme massage en is volkomen pijnloos.

Een behandelingsreeks bestaat meestal uit 6 tot 8 sessies. Elke sessie duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het behandelde gebied. Daarna raden wij je aan om de 4 tot 8 weken een onderhoudsessie plannen, voor een optimaal resultaat.

Resultaat

Na de behandeling kan je huid er wat rood uitzien en warm aanvoelen, maar dit verdwijnt meestal al na een uurtje. In veel gevallen zie je meteen resultaat. De opeenvolgende behandelingen zullen de aanmaak van nieuw collageen blijven stimuleren. Daardoor zal je huid er steeds strakker gaan uitzien.

Voor een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen klikt u hier.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.